پرتاب دو ماهواره نوید و رصد، تولید انبوه موشک بالستیک قیام، انواع شناورها و سامانههای الکترونیک و نیز تجهیزات پدافند هوایی، بخشی از دستاوردهای وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در سال جاری بود.سال 90 را باید یکی از موفقترین سالهای اخیر در حوزه صنایع دفاعی دانست.
وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح به عنوان یکی از مراکز اصلی پشتیبان در طراحی، ساخت و تجهیز یگان های رزمی کشور در ارتش، سپاه و نیروی انتظامی در این سال با ارائه دهها پروژه مهم دفاعی از جمله پرتاب ماهواره، تولید و تحویلدهی انبوه سامانههای موشکی قیام، ظفر و شلمچه، انواع سامانههای اپتیک و الکترونیک و نیز انواع سامانههای پدافند هوایی، نقش بسزایی در ارتقا توان دفاعی کشور ایفا کرد.
در این گزارش سعی شده است همزمان با آخرین روزهای سال 90، به معرفی مجدد برخی از پروژه های به انجام رسیده از سوی سازمان های تبعه وزارت دفاع از جمله سازمان صنایع هوافضا، سازمان صنایع دفاع، سازمان صنایع دریایی و سازمان الکترونیک (صاایران) پرداخته شود.
***
افتتاح خطوط تولید انبوه مهمات ضدزره ثاقب 125 و 105 میلیمتری
در آستانه سوم خرداد، سالروز فتح خرمشهر خط تولید انبوه مهمات 125 و 105 میلیمتری ضدزره ثاقب با حضور وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در مرکز مهماتسازی سازمان صنایع دفاع افتتاح شد.
وزارت دفاع در راستای افزایش توانمندی نیروهای مسلح در حوزه رزم زمینی و تکمیل سبد محصولات دفاعی در بخش مهمات ضدزره با همت و تلاش متخصصان زبده و مجرب سازمان صنایع دفاع موفق شد خطوط تولید 125 و 105 میلیمتری ثاقب را به بهرهبرداری برساند.
حرکت بر اساس انرژی جنبشی، سرعت 5 برابر صوت، قدرت نفوذ تا عمق نزدیک به نیم متر و وزن بالای قطعات نفوذکننده از ویژگیهای این مهمات است.
***
تحویل انبوه موشک بالستیک قیام1 به نیروی هوافضای سپاه
در آستانه یومالله سوم خرداد، سالروز فتح خرمشهر با حضور سردار احمد وحیدی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و سردار حاجی زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تحویل انبوه موشک قیام توسط سازمان هوافضای وزارت دفاع به نیروی هوافضای سپاه پاسداران آغاز شد.
تولید انبوه موشک قیام، نخستین موشک بدون بالک کشور نشان از خودکفایی جمهوری اسلامی ایران در تولید انواع موشک بود. موشک قیام 1 بشکلی طراحی شده که امکان شناسایی توسط سامانه های ضد موشکی دشمن را کاهش میدهد و حذف بالکها در این موشک موجب گردیده ضمن دستیابی به سرعت بیشتر در عملیات، زمان آمادهسازی موشک برای شلیک کاهش چشمگیر و مکان شلیک را متنوع کند.
این موشک قادر است اهداف مورد نظر را با دقت بسیار بالا مورد اصابت قرار دهد.
تحویلدهی 12 فروند شناور ساخت وزارت دفاع در خرمشهر و بندرعباس
همزمان با سالروز جاوید فتح خرمشهر 10 فروند شناور از نوع لندینگ گرافت، دوبه و یدک کش تولید سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع به مشتریان تحویل و دو فروند شناور لندینگ گرافت با حضور سردار احمد وحیدی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح به آب انداخته شد.
بدنه شناورهای لندینگ گرافت و روسازه آن از فولاد دریایی که قابلیت بارگیری و تخلیه در مناطق فاقد اسکله و سواحل شنی شیبدار را دارد از ویژگیهای این شناورها است.
شناورهای یدککش با قدرت 1200 اسب بخار قادر است علاوه بر یدک کشیدن انواع شناورها، پهلودهی به انواع کشتیها در اسکله، اطفاع حریق در دریا و ساحل را انجام دهد.
شناورهای دوبه موتوردار هزار تنی نیز مجهز به سیستمهای پیشرفته ناوبری و مخابرات و قابلیت حمل 750 تن بار را دارد.
***
بهرهبرداری از مرتفعترین دستگاه کامل حفاری کشور
در ایام سالروز حماسه فتح خرمشهر، نخستین و مرتفعترین دستگاه کامل حفاری چاههای نفت و گاز در خشکی که توسط متخصصان وزارت دفاع در مجتمع صنعتی فجر شیراز سازمان صنایع دفاع طراحی و ساخته شده بود، در شیراز مورد بهرهبرداری نمادین قرار گرفت و به شرکت ملی حفاری ایران تحویل داده شد.
با بهرهبرداری از این دستگاههای کامل حفاری چاههای نفت و گاز، نیاز کشور در این حوزه تامین و عرصههای جدید در ساخت و تامین تجهیزات صنعت نفت در کشور رقم خواهد خورد.
***
پرتاب موفق ماهواره "رصد" و قرار گرفتن در مدار زمین
ماهوارهبر سفیر توانست ماهواره رصد را در ارتفاع بالای 260 کیلومتر در مدار به صحت تزریق کند، این عملیات پس از انجام مراحل مختلف یعنی جدایش مرحله اول، جدایش مرحله دوم، کلیه مراحل دیگر را به خوبی پشت سر بگذارد.
این ماهواره علیرغم کوچکی، تمام خصوصیات یک ماهواره بزرگ را داشته و از قابلیت تصویربرداری نیز برخوردار است.
فرستنده و گیرندههای لازم در برد این ماهواره پیشبینی شده، دارای رنجینگ فرستنده و کنترل دما بوده و قابلیت کنترل موقعیت خود در موقعیت اکتیو و پسیو را دارند.
ماهواره رصد میتواند هم با گرادیانبوم جاذبه به شکل پسیو خود را کنترل کند و هم با چرخشگر مغناطیسی میتواند موقعیت خود را تثبیت کند.
پانل خورشیدی به ماهواره رصد این ویژگی را داده تا بتواند توان خود را از خورشید بگیرد.
سازمان هوافضای وزارت دفاع در کنار دانشگاه مالک اشتر این وزارتخانه که ماهواره را ساخت و با حمایتهای همه جانبه سازمان فضایی کشور که متولی مسائل فضایی کشور است، توانست به این موفقیت بزرگ دست پیدا کند.
رونمایی از موشک کروز قادر، اژدر بومی والفجر و موتور دریایی بنیان1
در مراسم روز صنعت دفاعی از موشک کروز 200 کیلومتری قادر، اژدر بومی والفجر با سرجنگی 220 کیلوگرم و نیز موتور دریایی بنیان1 رونمایی شد.
موشک قادر از نوع موشکهای کروز دریایی با برد حدود 200 کیلومتر است که با قابلیت بالای تخریب میتواند علیه اهداف دریایی از جمله ناوچه ها و ناوهای جنگی و همچنین اهداف ساحلی دشمن مورد استفاده قرار گیرد.
ارتفاع کروز پایین، قابلیت تخریب بالا، وزن و ابعاد کم و همچنین دقت بالا از جمله ویژگیهای موشک قادر است. این موشک قابل شلیک از ساحل به کشتی بوده که با تجهیز مرزهای دریایی کشور به این موشک پیشرفته گامی مؤثر در جهت بازدارندگی، اقتدار ملی و دفاع از تمامیت ارزی کشور برداشته شده است.
سامانه اژدر بومی والفجر و زیرسیستمهایی که توسط متخصصان صنایع دفاعی ساخته شده با سر جنگی 220 کیلوگرمی توانایی انهدام شناور سنگین دشمن را دارد.
اژدر والفجر از شناورهای زیردریایی پرتاب می شود و دارای قابلیت عملیات در شرایط ناپایدار دریایی و کاربرد در آبهای کم عمق دریا بوده و مجهز به سیستم ایمنی و تسهیل پیشرفته است.
این اژدر یکی از پیچیده ترین سلاحهای دریایی است و مسلما نقش مهم و تعیین کنندهای در ارتقای توان دریایی و کارآمدی شناورها و زیردریایی های جمهوری اسلامی ایران خواهد داشت.
عملیات اجرایی موتور دریایی بنیان 1 در سال 88 توسط سازمان دریایی وزارت دفاع با هدف تأمین نیاز روزافزون نیروی دریایی به این محصول استراتژیک آغاز شد.
ساخت این موتور با استفاده از ظرفیتهای داخلی کشور انجام گرفته و پس از انجام محاسبات و طراحهای لازم اقدامات مربوط برای ساخت مجموعه ها و قطعات آن شروع شد.
موتور بنیان1 در آزمایشهای مربوطه در توان 850 اسب بخار، کلیه مراحل را با موفقیت طی کرده و در آیندهای نزدیک در شناورهای نظامی و غیرنظامی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
این موتور از نظر عملکرد در مقایسه با بسیاری از موتورهای خارجی از وضعیت مناسبی برخوردار بوده است.
استفاده از الیاف کربن در بدنههای سبک موتور سوخت جامد مرکب موشکها
نخستین خط تولید الیاف کربن در سازمان صنایع هوا فضای وزارت دفاع با حضور سردار احمد وحیدی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در تاریخ 5 شهریور افتتاح شد.
راهاندازی خط تولید الیاف کربن به عنوان یکی از ده کشور دارنده این فناوری بسیار حائز اهمیت است. زیرا همه مراحل از مطالعات بنیادین، طراحی پایه و تفسیر سختافزار و فرایند تولید، ساخت و نصب تجهیزات و ماشینآلات و درنهایت راهاندازی و اخذ محصول استراتژیک الیاف کربن بهصورت کاملاً بومی و با تکیه بر توان مهندسی وزارت دفاع صورت گرفته است.
رشد سریع فناوریهای ساخت در سیستمهای نوین سلاح، کاربرد مواد پیشرفته و در رأس آنها الیاف کربن را اجتنابناپذیر کرده است.
الیاف کربن در حوزه دفاعی کاربردهای گستردهای از قبیل ساخت سپر حرارتی نازل، بدنههای سبک در موتور سوخت جامد مرکب موشکها، ساخت قطعات بال و بدنه انواع هواپیماهای جنگی و تجاری و بدنه سلاحهای سبک و در بخش غیردفاعی نیز الیاف کربن در مواردی نظیر ساخت مخازن ذخیره سازی گاز طبیعی CNG، مقاوم سازی ابنیه، ساخت سکوهای حفاری و استخراج نفت و گاز، پره توربینهای بادی، پیلهای سوختی، انواع لنت ترمز هواپیما، واگنهای قطار و تجهیزات ورزشی مورد بهرهبردرای قرار میگیرد.
استحکام فوقالعاده بالا، پایداری حرارتی و ابعادی عالی، هدایت الکتریکی بالا، مقاومت شیمیایی عالی و سازگاری با نسوج بدن انسان را از ویژگیهای الیاف کربن است.
تامین پایدار الیاف مورد نیاز زمینهساز خلق سریع سیستمهای جدید دفاعی و ارتقای توان بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران خواهد شد.
***
آغاز تولید انبوه راکت ضدزره 73 میلیمتری
خط تولید انبوه راکت ضدزره به همت سازمان صنایع دفاع، به مناسبت روز صنعت دفاعی با حضور سردار وحیدی به بهرهبرداری رسید.
سر جنگی راکت ضدزره از نوع خرج گود است که به هنگام اصابت تا فاصله 1300 متری با نفوذ 300 میلیمتری در زره، اهداف موردنظر را منهدم می کند. این سلاح با خودرو قابل حمل است و همچنین به علت سبکی، فرد می تواند آن را حمل کند.
این سلاح از سه پایه نشانهروی مستقیم، شلیک میکند و به علت سبکی، سادگی و سهولت در بکارگیری، قدرت خوب سرجنگی و سرعت و دقت اصابت بالا، نقش مهمی در رزمهای دور و نزدیک و جنگهای منظم و نامنظم برای انهدام اهداف مورد نظر دارد.
این سلاح در عملیات های زمینی و تاکتیکی نقش مهمی دارد، قدرت نفوذ بالا و دقت بسیار بالا از دیگر ویژگیهای راکت ضدزره است، یکی از راهبردهای اصلی وزارت دفاع در طراحی و تولید سلاح، افزایش تحرک نیروهای مسلح است که با تولید و تحویل انبوه این سلاح به یگانهای عملیاتی نیروهای مسلح، تحرک عملیاتی آنان به نحو چشمگیری افزایش مییابد.
این راکت 73 میلیمتری، یکی از انواع راکتهای ضدزره است که برای انهدام تانکها، نفربرها، خودروهای سبک زرهی، محل تجمع نفرات، انبارهای مهمات و استحکامات دشمن طراحی و تولید شده است.
تحویل انبوه موشک "شلمچه" به قرارگاه پدافندهوایی خاتمالانبیاء(ص)
انبوه موشکهای زمین به هوای شلمچه از سوی سازمان هوافضای وزارت دفاع در تاریخ 13 شهریور به قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص) تحویل داده شد.
این موشک برد متوسط، قابلیت استفاده در برد کوتاه را نیز دارد و سرعت زیاد حدود سه ماخ سرعت، قدرت درگیری موثر با هدف، مقاوم در برابر جنگ الکترونیک دشمن، مجهزبودن به فناوری روز جهان از ویژگیهای موشک شلمچه است.
سلاح های ضدهوایی به علت سرعت و دقت بالا از پیچیدهترین سلاحها به شمار میروند و یکی از ویژگیهای موشک شلمچه این است که با سامانه مرصاد که آن هم ساخت داخل است، شلیک میشود.
برد متوسط موشک شلمچه 40 کیلومتر است و موشک زمین به هوای شلمچه از نمونههای خارجی خود پیشرفتهتر، به روزتر و آمادهتر است.
بهرهبرداری از 4 پروژه مهم در حوزه جغرافیایی و نقشهبرداری
4 پروژه مهم در حوزه جغرافیایی و نقشهبرداری با حضور سردار وحیدی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
نخستین سامانه دریافت تصاویر ماهواره هواشناسی دفاعی امکان دریافت و تجزیه و تحلیل کلیه اطلاعات عناصر آب و هوایی به صورت ساعتی، روزانه، هفتگی، ماهانه و فصلی را برای نیروهای مسلح جهت انجام ماموریتهای محوله فراهم میکند.
این سامانه در روزآمدسازی اطلاعات نیروهای مسلح تاثیر بسزایی دارد و نیاز نیروهای مسلح را در همه ابعاد اقلیمی در حد مطلوب تامین میکند.
مجموعه نرمافزاری تحدید حدود مرزها با دقت بسیار بالا در تحدید و تعیین خطوط مرزی کارآیی داشته و میتواند با استفاده از تصاویر هوایی مناطق مرزی، اقدام به طراحی اندکس پروازی کرده و سپس با بهرهگیری از شیوه جدید طراحی، نقاط کنترلی و عملیات زمینی ژئودزی به روش استاتیک GPS و پردازش نقاط کنترل عکسی و مثلثبندی هوایی مختصات علایم مرزی را به صورت سه بعدی بر روی رایانه مشخص کرده تا عوامل میدانی به راحتی به نقاط و علایم مرزی مورد نظر با دقت سانتیمتر دسترسی پیدا کنند.
با توجه به اهمیت فضای ماوراء جو از آن به عنوان بعد چهارم قدرت یاد میشود و نظر به اینکه کشورهای دارای این فناوری به سرعت سعی در حضور فعال در آن را دارند و معتقدند که حضور در فضای ماوراء جو، موجب افزایش قدرت کشورشان در بستر جغرافیا خواهد شد به همین دلیل نسبت به توسعه علوم فضایی در کشور خویش نهایت کوشش را به عمل میآورند.
جمهوری اسلامی ایران نیز توانسته است با مرزشکنی در بسیاری از علوم، حضور مناسبی در فضای ماوراء جو داشته باشد و با تلاش دانشمندان کشور و با بکارگیری ایستگاههای پرتاب، ماهوارهبرها، ماهواره، ایستگاههای دریافت و کنترل، در حال حاضر یکی از بازیگران موثر در فضای ماوراء جو باشد.
***
رونمایی و بهرهبرداری از 16 سامانه راهبردی و محصول هواپایه
به مناسبت هفته دفاع مقدس و همزمان با سی امین سالگرد شکست حصر آبادان با حضور سردار احمد وحیدی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و فرماندهان نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، 16 سامانه راهبردی و محصول هواپایه به طور همزمان در پایگاههای هوایی مهرآباد، همدان، تبریز، اصفهان، دزفول، چابهار، طی مراسمی در منطقه هوایی شهید دوران شیراز رونمایی و به بهرهبرداری رسید.
از جمله مهمترین این پروژهها رادار تقرب فرودگاهی است که یکی از اصلیترین سامانههای فرودگاهی به شمار میرود و قادر است از فاصله 30 کیلومتری فرودگاه هواپیما را تحت کنترل و هدایت خود گرفته و تا لحظه نشستن و پارک هواپیما آن را هدایت کند.
سامانه ناوبری رادیویی تکن ترانسپاندر زمینی نیز در ارتباط با سامانه مشابه نصب شده در داخل هواپیما که قبلا طراحی و تولید شده است قادر است هواپیما را تا 400کیلومتری در آسمان هدایت و به طور دائمی فاصله هواپیما و جهت مسیر پروازی خلبان با ایستگاه مرجع زمینی را نمایش دهد با ساخت و بهره برداری از این پروژه جمهوری اسلامی ایران جز سه کشور سازنده این سازمانه بسیار پیچیده قرار گرفت.
این سامانه کاملا متحرک و تاکتیکی طراحی شده و علاوه بر کاربری در فرودگاههای دائمی کشور قابلیت نصب و به کارگیری در فرودگاههای موقت اضطراری و یاهر نقطه کشور را دارد.
سامانههای الکترونیکی هواپیماهای ترابری و جنگنده شامل رادیو بی سیم، سامانه تشخیص دوست از دشمن، سامانه ناوبری هواپیمای تکن نصب شده برای پرنده، سامانه کانورتور اکسیژن برای تنظیم دائمی اکسیژن داخل هواپیما، مرکز سوئیچ تلفنی ثابت و سیار از دیگر محصولاتی است که به صورت صد در صد داخلی و بومی بدست توانمند متخصصان زبده و کارآمد صنایع الکترونیک شیراز طراحی وساخته شده است.
این محصولات برابر استانداردهای بین المللی تولید شده که به تأیید سازمان هواپیمایی کشوری نیز رسیده است.
***
تحویل انبوه موشک کروز "قادر" به نیروی دریایی سپاه و ارتش
در آخرین روز از هفته دفاع مقدس و در آستانه هفتم مهر، خط تولید موشک کروز دریایی "قادر"، طی مراسمی افتتاح و انبوه این موشک توسط سازمان صنایع هوا فضای وزارت دفاع به نیروی دریایی سپاه و ارتش تحویل شد.
موشک کروز دریایی "قادر" که به مناسبت روز صنعت دفاعی با حضور رئیس جمهور رونمایی شده بود، در کوتاه ترین زمان ممکن به تولید انبوه رسید.
پس از رونمایی از این موشک برخی از رسانههای غربی مدعی شدند این موشک یک موشک خارجی است که ایران تنها یک فروند از آن را در اختیار دارد و با اعلام اخبار دروغ قصد داشتند این موفقیت بزرگ را تحت الشعاع قرار دهند.
اما متخصصان زبده و کارآمد سازمان صنایع هوا و فضا با تولید و تحویل انبوه موشک قادر، علاوه بر نشان دادن توانمندیهای بالای خود در تامین نیازمندیهای موشکی نیروهای مسلح کشورمان،بار دیگر غرض ورزی و دروغ بودن ادعای رسانههای غربی را اثبات کردند.
موشک قادر از نوع کروز دریایی است و با برد حدود 200 کیلومتر و قابلیت آماده سازی و واکنش سریع میتواند اهداف دریایی از جمله ناوچهها و ناوهای جنگی و اهداف ساحلی دشمن را منهدم کند.
پرواز در ارتفاع پایین، قابلیت تخریب بالا، وزن کم، دقت عمل در انهدام اهداف مورد نظر از ویژگیهای موشک قادر است.
موشک قادر قابلیت شلیک از ساحل و از روی شناور با کلاسهای گوناگون را دارد و با تجهیز نیروی دریایی سپاه و ارتش به این موشک پیشرفته توان عملیاتی این نیرو به نحو قابل توجهی افزایش خواهد یافت.
تحویل جدیدترین شناورهای گشت دریایی به نیروی انتظامی
همزمان با برگزاری سیزدهمین همایش صنایع دریایی در جزیره کیش جدیدترین شناورهای گشت دریایی در سه کلاس مختلف طی مراسمی با حضور سردار وحیدی و سردار احمدی مقدم به نیروی انتظامی تحویل داده شدند.
به منظور حفظ و صیانت از مرزهای دریایی کشور و لزوم برقراری گشتهای ساحلی، خط تولید چند نوع از شناورهای گشتی در سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع ایجاد شده بود و با تعامل بسیار خوب فرماندهان نیروی انتظامی، شناورهای تولید شده به تدریج تحویل این نیرو میشود.
***
رونمایی از سه سلاح جدید ورزشی و شکاری
خط تولید بومی مهمات ورزشی (ناوک) و سه نوع سلاح ورزشی شکاری شامل سلاحهای ورزشی نابل (اسکیت) و نابل (تراپ) و سلاح شکاری آرش، طی مراسمی در آستانه عید سعید غدیر خم با حضور وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، افتتاح و رونمایی شد.
سازمان صنایع دفاع بعنوان سازمان مادر در صنعت دفاعی باتوجه به قابلیت های منحصر بفردی که در اختیار دارد و با بهرهگیری از ظرفیتهای خالی خود در زمینه طراحی و تولید انواع سلاح و مهمات شکاری و ورزشی فعالیت کرده و نیاز مشتریان داخل را به اینگونه سلاح ها و مهمات تأمین میکند.
سازمان صنایع دفاع با راه اندازی خط تولید این محصولات، گام مؤثر دیگری در راستای خودکفایی در این عرصه برداشته و سبد این نوع محصولات را کامل تر کرده است.
ظرفیت اسمی تولید این خط تولید 15 میلیون فشنگ در سال اعلام شده و با راهاندازی این خط تولید، نیاز کشور به انواع فشنگهای شکاری در گیجهای 12 و 16 تأمین میشود.
میزان تولید سلاحهای جدید شامل نابل ورزشی (تراپ)، نابل ورزشی (اسکیت) و سلاح شکاری آرش در سال با توجه به نیاز بازار به ترتیب 20 هزار، 1000 و 7000 قبضه اعلام شده است.
***
تحویل انبوه پیشرفتهترین سامانههای موشکی کروز به نیروی دریایی ارتش
انبوهی از سامانه موشکی ساحل به دریا، در آستانه 7 آذر روز نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران به این نیرو تحویل شد.
با تحویل تعداد قابل توجهی از سامانههای موشکی ساحل به دریا به نیروی دریایی ارتش، این نیرو میتواند مأموریت پدافند ساحلی را با قدرت بالاتری انجام دهد.
گردان بودن سکوهای پرتاب که میتواند شعاع وسیعی از ساحل را کنترل کند، وجود شبکه ارتباطی میان سایتها که امکان ردیابی و تخصیص اهداف چندگانه و مدیریت یکپارچه و همزمان سایتها را فراهم می کند، از ویژگیهای این سامانه های موشکی است.
همچنین افزایش انعطاف پذیری، بالا رفتن ضریب امنیتی برای نیروهای عمل کننده خودی، شناسایی اهداف بزرگ و کوچک دریایی و انهدام همزمان آنها در فواصل دور و نزدیک و در سریعترین زمان ممکن را از دیگر ویژگی این سامانههای موشکی است.
***
تحویل انبوه سامانه توپ ضدهوایی "سعیر" به نیروی هوافضای سپاه
انبوه سامانههای توپخانه ضدهوایی سعیر که در سازمان صنایع دفاع به تولید انبوه رسیده بود با حضور سردار احمد وحیدی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و سردار امیرعلی حاجیزاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه، به این نیرو تحویل داده شد.
سامانه توپ ضدهوایی که گزینه بسیار خوبی برای پوشش هوایی توپخانهای در ارتفاع پست و متوسط قلمداد میشود در سازمان صنایع دفاع به صورت کاملاً بومی طراحی و به تولید انبوه رسید.
از قابلیتهای این سامانه اتوماسیون بودن آن است، سیستم عملیاتی این سامانه به گونهای است که با مجموعه راداری و یا اپتیکی هدف را رهگیری و بصورت خودکار بدون نیاز به خدمه، توانایی شلیک به سمت هدف مورد نظر را دارد.
***
رونمایی از 20 پروژه مهم علمی و دفاعی
به مناسبت هفته پژوهش و فناوری بالغ بر 20 پروژه مهم در حوزههای انرژی، فناوری نانو، میکروالکترونیک، اپتیک و لیزر، موشکی و دریایی با حضور سردار احمد وحیدی در دانشگاه صنعتی مالک اشتر افتتاح شد.
یکی از این پروژهها طراحی و ساخت قطعه الکترونیکی فرکانس بالا به نام "دیوید سالیتانی" بود که امکان ساخت ترانزیستور سالیتانی را در ایران فراهم میکند. با ساخت این قطعه امکان ساخت مدارات الکترونیکی بسیار سریع و مخابرات چند ده گیگاهرتزی و بالاتر که غیر قابل شنود میباشد را در کشور ایجاد کرده است. این فناوری برای نخستین بار در کشور ایجاد شده است و عملیات طراحی و ساخت آن کاملا بومی صورت گرفته است.
سامانه دیگری که افتتاح شد، دستگاه تولید همزمان برق و حرارت بود که با استفاده از یک منبع انرژی نظیر نفت و گاز طبیعی تولید میشود. در این سامانهها از بازیافت گرمای اتلافی به منظور افزایش بازدهی انرژی استفاده میشود و بازدهی تولید انرژی تا حدود 80 درصد افزایش مییابد، در حالیکه این بازدهی در نیروگاههای رایج تولید انرژی برق در حدود 30 تا 35 درصد است.
***
افتتاح نخستین مرکز هوانوردی عمومی کشور
مراسم افتتاح نخستین مرکز هوانوردی عمومی کشور با حضور وزیر دفاع در گلبهار مشهد انجام شد.
هوانوردی عمومی بخشی از حمل و نقل هوایی غیر نظامی (کشوری) است که خارج از شبکه خطوط هواپیمایی (ایرلاینها) صورت میگیرد.
این بخش در دنیا بسیار گسترده است و عمده درآمدها نیز در همین بخش است و بر خلاف تصور عموم بیشترین هواپیماهای غیرنظامی به هوانوردی عمومی تعلق دارد.
در حال حاضر بیش از 50 فرودگاه با باند فرود آسفالته و نیز بیش از 600 باند فرود هواپیما در مناطق مختلف کشور وجود دارد که با فعال کردن بخش هوانوردی عمومی در آنها تحولی چشمگیر در صنعت حمل و نقل، توسعه اقتصادی و اجتماعی و افزایش سطح رفاه عمومی در سطح کشور و به ویژه در مناطق محروم صورت گرفت.
***
رونمایی مهمات هوشمند "بصیر"
مهمات هوشمند "بصیر" در آستانه دهه مبارک فجر سال 90 با حضور سردار احمد وحیدی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در سازمان صنایع دفاع وزارت دفاع رونمایی شد.
این مهمات که به صورت لیزری هدایت میشود برای نخستین بار در کشور توسط متخصصین زبده و کارآمد سازمان صنایع دفاع طراحی و ساخته شده و قادر است اهداف مهمی همچون پلها، تانکها، ادوات جنگی مراکز فرماندهی و اهداف متحرک را با دقت بسیار بالا و به طور دقیق مورد اصابت قرار داده و منهدم کند.
سیستم لیزری بکارگرفته شده در آن قادر است اهداف مورد نظر را کشف، شناسایی، موقعیت یابی و مسافتیابی کند.
درگیری در مناطق کوهستانی، خاکریزهای دشمن، اهداف متحرک، چند هدف نزدیک، پناهگاههای مستحکم دشمن و پدافند دشمن از ویژگیهای این مهمات است.
با تولید این مهمات فصل جدیدی از ساخت سلاحها و مهمات هوشمند آغاز شده است و در حال حاضر جمهوری اسلامی ایران جزء پنجمین کشور سازنده سلاح های هوشمند است که با تکیه بر فناوری بومی و بدون هرگونه کمک خارجی به این مهم نائل شده است.
***
افتتاح خط تولید جعبه سیاه انواع هواپیما و بالگرد
در آستانه ۱۲ بهمن سالروز ورود تاریخی رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی(ره) و دهه مبارک فجر، خط تولید انبوه سامانه جعبه سیاه انواع هواپیما و بالگرد و خط اورهال و بهینهسازی سامانه پدافند هوایی هوشمند ارتفاع پست با حضور وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء(ص) در شرکت صنایع الکترونیک وزارت دفاع افتتاح شد.
متخصصین و نخبگان شرکت صنایع الکترونیک وزارت دفاع با تلاش، نبوغ، خلاقیت و نوآوری خود موفق شدند گام بلند دیگری در خودکفایی صنایع دفاعی کشور بردارند و با طراحی، ساخت و تولید قطعات و تسترهای سامانههای فرماندهی و کنترل آتش پدافند هوایی ارتفاع کم، خط بازسازی و بهینهسازی سامانههای موجود در کشور را راهاندازی کنند.
بهینهسازی این سامانه موجب افزایش توان عملیاتی در ارتفاع کم و دفاع نقطهای از مناطق حساس و استراتژیک در مقابل هواپیماهای جنگی، بالگردها و هواپیماهای بدون سرنشین و همچنین موشکهای هوا به زمین دشمن خواهد شد.
جستجو و تعقیب همزمان اهداف در ارتفاع پست استفاده همزمان از جستجوی فعال راداری و غیرفعال اپتیکی، ایجاد امکان فرماندهی و کنترل همزمان انواع سامانههای توپخانهای و موشکی، قابلیت جابجایی سریع سامانهها و مقابله جنگ الکترونیک از ویژگی این سامانه است.
با کمک سامانه جعبه سیاه میتوان نسبت به ثبت پارامترهای پروازی، تصاویر و صدای کابین خلبان در انواع پرندهها اقدام کرد.
روش بکار گرفته در این سامانه یک روش نوین و ابتکاری است و با افتتاح این خط تولید علاوه بر تامین نیازمندیهای داخلی با توجه به مشخصات و قابلیتهای منحصر به فرد آن جزء اقلام صادراتی وزارت دفاع قرار خواهد گرفت.
نامحدود بودن پارامترهای قابل ثبت، امکان تطبیق و سازگاری با هر نوع پرنده، تکنیک نوین پردازش و تفسیر هوشمند صوت و تصویر، مقام در برابر شرایط سخت محیطی مطابق با استانداردهای بینالمللی از ویژگیهای سامانه جعبه سیاه است.
این سامانه قابلیت حجم ذخیره سازی داده پردازی FDR برای 2200 ساعت، ذخیره سازی صوت کابین خلبان CVR برای 40 ساعت از سه کانال صوتی و ذخیره سازی تصاویر داخلی کابین از 30 دوربین برای 10 ساعت رادار است.
تولید انبوه جدیدترین سامانه موشک کروز دریایی با نام "ظفر" و تحویل به سپاه پاسداران
در چهارمین روز از ایامالله دهه مبارک فجر امسال، خط تولید انبوه سامانه موشک کروز دریایی "ظفر" افتتاح و تحویلدهی اولین سری آن با حضور سردار احمد وحیدی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و سردار علی فدوی فرمانده نیروی دریایی سپاه در سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع انجام شد.
موشک "ظفر" یک موشک ضدکشتی، کوتاهبرد و راداری است که قادر است اهداف کوچک و متوسط را با دقت بسیار بالا هدف قرار داده و منهدم کند.
قابلیت نصب بر روی انواع شناورهای سبک و تندرو، وزن کم با قابلیت ضد جنگ الکترونیک بالا و قدرت تخریب فوقالعاده از ویژگیهای سامانه موشک کروز "ظفر" است، این سامانه صد در صد بومی و بدست توانمند متخصصین زبده و کارآمد سازمان صنایع هوافضا طراحی و ساخته شده است.
موشک "ظفر" پس از شلیک با کاهش ارتفاع به مرحله کروز رسیده تا از دید دشمن پنهان بماند و در مرحله پایانی پس از کشف هدف در ارتفاع پایین هدف را منهدم میکند.
موشک ظفر قادر است هر 3 ثانیه به صورت تکی و چندتایی اهداف را مورد اصابت قرار دهد.
***
پرتاب موفق ماهواره ایرانی "نوید" و قرار گرفتن در مدار زمین
در خجسته ایام دهه مبارک فجر و در طلیعه روز فناوری فضایی فرزندان رشید ملت ایران در سازمان صنایع هوافضا موفق شدند ماهواره نوید علم و صنعت را به صورت بومی در دانشگاه علم و صنعت ساخته شده است را با شعار جاویدان الله اکبر و رمز مقدس یا مهدی ادرکنی با ماهواره بر جدید سفیر نوید به فضا پرتاب کنند و در مدار زمین قرار دهند.
سازمان صنایع هوافضا بعد از پرتاب موفق ماهواره های امید و رصد به فضا در سومین تجربه موفق پیاپی خود با قرار دادن ماهوراه نوید علم صنعت در مدار زمین فناوری پرتاب انواع ماهواره را به فضا در کشور نهادینه کرد.
این ماهواره در مدت ماموریت پس از پرتاب مراحل سه گانه ای را طی کرد، در مرحله اول پس از اتمام کار موتور مرحله اول، جدایش مرحله اول انجام می شود. در مرحله دوم بعد از جدایش مرحله اول و قبل از جدایش ماهواره پوشش بیرونی آن (فیرینگ) از ماهواره بر جدا می شود و زمینه را برای قرار گرفتن ماهواره در مدار مهیا می کند. در مرحله سوم با رسیدن سرعت لحظهای ماهواره بر به حد مورد نیاز در آخرین مرحله جدایش ماهواره صورت گرفته است و ماهواره در مدار مورد نظر قرار می گیرد.
بهینه کردن سیستم و زیر سیستم های طراحی و ساخت ماهواره بر سفیر ایجاد زیر ساخت های مناسب و کسب توانمندی برای طراحی و ساخت ماهواره برها ورود به بازار جهانی خدمات فضایی به واسطه پرتاب ماهواره ها استفاده حداکثری از توانمندی های داخلی در توسعه علوم و فناوری های فضایی از دستاوردهای طرح ماهواره سفیر نوید است.
طراحی و ساخت ایستگاه های مورد استفاده در داخل کشور به دست متخصصان ایرانی صورت پذیرفته و این ایستگاه ها شامل ایستگاه رهگیری، ایستگاه تله متری و فرمان و ایستگاه مرکزی است.
***
افتتاح و تحویل 21 سامانه و محصول دفاعی الکترونیکی، اپتیکی و مخابراتی
همزمان با ایامالله دهه مبارک فجر و با تلاش و مجاهدت متخصصان افتخارآفرین صاشیراز وابسته به شرکت صنایع الکترونیک وزارت دفاع، 9 خط تولید شامل سامانههای هدایت پیشرفته لیزری یک نوع توپ، سیستمهای هدایت یک نوع موشک ضد زره، هشدار دهنده پدافند لیزری جهت حفاظت از نقاط حساس و مهم کشور، سه نوع رادار پیشرفته و یک نوع لامپ پرقدرت مایکروویو افتتاح شد.
8 نوع محصول نیز شامل دوربینهای حرارتی، سامانههای لیزری، رادارهای مراقبتی و پدافند هوایی و سامانههای ناوبری و ارتباطات الکترونیکی جهت شناورهای سطحی و زیرسطحی تحویل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران گردید.
در حوزه تحقیقات نیز 4 پروژه مهم در حوزه جنگ الکترونیک در زمینه شبیهسازی، جمعآوری اطلاعات، اختلال و رادار به اتمام رسید.
صادرات محصولات و انتقال دانش فنی، 6 محصول در زمینه دوربینهای حرارتی، فیوزهای مجاورتی، سامانههای راداری، سامانههای ناوبری هواپیما و راهاندازی آزمایشگاه کالیبراسیون از دیگر اقدامات صنایع الکترونیک وزارت دفاع است.
***
افتتاح بزرگترین آزمایشگاه کانال آب خاورمیانه
در ششمین روز از خجسته ایامالله دهه مبارک فجر و با حضور سردار وحیدی وزیر دفاع، بزرگترین آزمایشگاه کانال آب خاورمیانه با نام کوثر افتتاح و به بهرهبرداری رسید.
آزمایشگاه کانال آب کوثر دارای ارابه کششی با سرعت 30 متر بر ثانیه،140 متر طول،7 متر عرض،5/3 متر عمق جزء 5 آزمایشگاه برتر جهان است.
این آزمایشگاه توسط دانشگاه صنعتی مالک اشتر شیراز وابسته به وزارت دفاع طراحی و ساخته شده است و دارای سامانههای موج ساز، شبیه ساز موج و ابزار دقیق جهت اندازه گیری و ثبت مشخصات موج، ضرایب هیدرودینامیکی و ثبت رفتار و قدرت مانور شناورهای مدل است.
در این آزمایشگاه انواع اندازه گیریها شامل اندازهگیری مقاومت در آب آرام و مواج، اندازه گیری ضرایب هیدودینامیکی و ایرودینامیکی برای شناورهای سطحی، زیرسطحی و اثر سطحی دارای بالشتک هوایی، سازه های فراساحلی و پروانه ها انجام می گیرد.
دید مستقیم و امکان تصویربرداری مدلهای سطحی و زیرسطحی از طریق پنجرههای زیرآب از دیگر قابلیتهای آزمایشگاه کانال آبی کوثر است.
این آزمایشگاه با مشخصاتی که دارد میتواند تمامی مجموعه شناورهای دریایی را تا افق 1404 پوشش داده و برای ارتقاء ظرفیت آن برنامههای تکمیلی را به اجرا گذارد.
منبع : مشرق نیوز
پرواز با جنگنده های ایرانی در بازی مدافعان آسمان ایران
قیمت 1500 تومان 1DVD
۹۰/۱۲/۲۴
۰
۰
مصطفی نداف