پهپاد جاسوسی ارتش ایالات متحده آمریکا-MQ-4 گلوبال هاوک
ایالات متحده
ایالات متحده تا حد زیادی رهبر جهان در فناوری هواپیماهای بدون سرنشین است. یک دهه کار عملیاتی گسترده با هواپیماهای بدون سرنشین ، تجربه فوق العاده ای در زمینه ارتش ، طراحی و به کارگیری فناوری پهپاد به ارتش ایالات متحده داده است. اگرچه درگیری های بین خدماتی و بین آژانس ها باعث توسعه سرعت هواپیماهای بدون سرنشین در نیمه آخر جنگ سرد شده است ، اما نیاز به نیروی هوایی در جنگ بر ضد ترور موج گسترده ای از نوآوری را برانگیخته است.
هر سرویس آمریکایی هزاران پهپاد به کار گرفته و مأموریت هایی را از اعتصاب تا ISR گرفته تا رله ارتباطی انجام می دهد. مبارزات هواپیماهای بدون سرنشین بر فراز عراق ، افغانستان ، پاکستان ، یمن و سومالی تصوراتی را به تصویر می کشد ، و البته نه همیشه به روشی خوب. نه از آنجا که استفاده از B-52s بیش از ویتنام شمالی دارای یک کارزار هوایی است ، انتقادهای بین المللی زیادی را به همراه داشته است. با این حال ، این کمپین ها به سختی سطح کمک های پهپاد به عملیات ارتش ایالات متحده را خراش می دهند.
ایالات متحده همچنین در حال محدود کردن محدودیت های نوآوری در هواپیماهای بدون سرنشین است. هرچند برنامه UCLASS UAV اجرا شود ، این زمینه را برای ایالات متحده فراهم می کند که توانایی یک هواپیمای بدون سرنشین را دارد که می تواند هواپیمای ناوگان ایالات متحده را حیاتی نگه دارد. ایالات متحده همچنین پیشگام کار در زمینه هواپیماهای بدون سرنشین پنهانکار ، هواپیماهای بدون سرنشین نظارت بر ارتفاع زیاد و سایر وسایل نقلیه ای است که نیازهای موجود در طیف سیاست های سیاسی و نظامی را پر می کنند.
پهپاد رژیم صهیونیستی-HERON
اسرائیل
اسرائیل مانند ایالات متحده ، تجربه گسترده ای در زمینه استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین دارد و دهه ها از آنها در ظرفیت ISR استفاده کرده است. هواپیمای بدون سرنشین Predator خود دارای شجره نامه اسرائیلی است ، زیرا اولین طراحی ها از یک مهاجر اسرائیلی به ایالات متحده انجام شده است. اسرائیل برای تولید هواپیمای بدون سرنشین همان راه پایتخت و پرمخاطره با ایالات متحده را در پیش گرفته است و پهپادهایی تولید می کند که نقش اصلی را در مجموعه نظارت گسترده تری برای نظارت بر هواپیما دارند.
هواپیماهای بدون سرنشین به اسرائیل اجازه می دهند زبانه های نزدیک و مداوم خود را در غزه ، کرانه باختری و جنوب لبنان و همچنین مناطقی از سوریه در نزدیکی ارتفاعات جولان نگه دارد. به خصوص برای کشوری که به اندازه اسرائیل در مورد توانایی اسرای جنگ وسواس دارد ، هواپیماهای بدون سرنشین نیز نقش حمله ای را به عهده گرفته و در مصر و سرزمین های اشغالی فعالیت می کنند.
شاید از همه مهمتر ، اسرائیل به یک صادرکننده بزرگ فناوری هواپیماهای بدون سرنشین تبدیل شده و پهپادهایی را با تجهیزات پشتیبانی و مربیان به مجموعه گسترده ای از کشورهای جهان ارسال می کند. اینکه فناوری اسرائیل تا چه حد مستقیماً بر برنامه های هواپیماهای بدون سرنشین در روسیه و چین تأثیر گذاشته است ، هنوز یک سوال باز است. با این حال ، تردیدی نیست که فناوری و تولید اسرائیل "نژاد" هواپیمای بدون سرنشین جهانی را به جلو سوق می دهد.
پهپاد ارتش جمهوری خلق چینCH-5
چین
جمهوری خلق چین ، شاید تشخیص دهد که بازار بین المللی در حال ظهور چقدر سودآور است ، سرمایه گذاری زیادی را در تولید هواپیماهای بدون سرنشین آغاز کرده است. چین (به اصطلاح) به تولید و توسعه پهپاد اجازه داده است تا صد گل شکوفا شود ، هم شرکت های بزرگ دفاعی دولتی و هم تعداد زیادی از تأمین کنندگان خصوصی کوچکتر که سعی در ورود به بازار دارند. این امر باعث ایجاد گزینه های گیج کننده ای برای دولت چین شده است ، با هواپیماهای بدون سرنشین که توانایی پر کردن جایگاههای مختلف در چارچوب نظامی PLA ، از جمله عملیات ضد تروریسم را دارند.
چینی ها همچنین شروع به کار کردن در مورد پیامدهای هواپیماهای بدون سرنشین در سیستم A2 / AD خود و همچنین تلاش های مداوم در "برش سالامی" در دریاهای شرق و جنوب چین کرده اند. با توجه به مورد قبلی ، هواپیماهای بدون سرنشین در نقش ISR می توانند ورودی اطلاعات مهمی را که سیستم های ضد دسترسی چین برای عملکرد نیاز دارند فراهم کنند. در برش های سالامی ، هواپیماهای بدون سرنشین درجه ای از عدم اطمینان متغیر را ارائه می دهند که مناسب یک متجاوز "آرام" است که به بررسی دفاع و عزم ائتلاف مخالفان علاقه دارد. استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین بدون انتقال تهدیدی که هواپیماهای سرنشین دار ارائه می دهد ، به چین امکان دسترسی به فضای هوایی مناطق مورد مناقشه را می دهد.
چین همچنان به عنوان یک بازیگر بزرگ در بازار پهپادها رو به جلو باقی خواهد ماند و به نظر می رسد با تأکید بر همکاری دولتی و خصوصی در فناوری ، راهکار درستی را در پیش بگیرد. این رویکردی است که آمریکایی ها و اسرائیلی ها نیز در پیش گرفته اند.
پهپاد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی-فطرس
ایران
هر تهدیدی که ایران ممکن است برای ثبات خاورمیانه ایجاد کند ، جمهوری اسلامی به ندرت در لیست فناوری های پیشرفته ذکر شده است. ایران به طور منظم از سیستم های بسیار پیچیده (به یاد بیاورید "جنگنده خفا" قاهر 313) به خود می بالد ، و بسیاری از ادعاهای آن در مورد فن آوری نظامی باید با یک دانه نمک گرفته شود.
اما در هواپیماهای بدون سرنشین ، ایران خیلی بالاتر از وزن تکنولوژیکی خود ضربه می زند. ایران با کنار هم قرار دادن سیستم های مورد نیاز برای استقرار یک هواپیمای بدون سرنشین حمله تاکتیکی دست و پنجه نرم کرده است ، اما با موتورهای ارزان قیمت و قابل اعتماد و فریم های هوایی کار خوبی انجام داده است. تجربه ایران نشان می دهد که سرمایه گذاری متوسط می تواند در شرایط مناسب ، بازده بالایی داشته باشد. ایران با استفاده گسترده از پهپادها در سوریه و عراق ، داده های مجدد را در اختیار دولت های عراق و سوریه قرار داده و اهداف حملات هوایی سرنشین دار را شناسایی کرده است. در مجموع ، ایران احتمالاً بیش از هر کشور دیگری غیر از اسرائیل یا ایالات متحده هواپیمای بدون سرنشین تجربه عملیاتی دارد.
ایران همچنین در صادرات هواپیماهای بدون سرنشین خود به پروکسی هایی مانند حزب الله نیز موفق بوده است ، جایی که آنها عمدتا همان نقش ISR را دارند. حزب الله هواپیماهای بدون سرنشین انتحاری را آزمایش کرده است (کاملاً مشابه موشک های کروز نیست ، اما نه چندان دور) و اسرائیل احتمالاً می تواند در درگیری بعدی لبنان یک فضای هوایی پیچیده تر را پیش بینی کند.
پهپاد ارتش روسیه-SU70 اوخونتیک
روسیه
عصر طلایی هواپیماهای بدون سرنشین در زمان مناسب روسیه رخ نداد. در دهه 1990 و 2000 ، روسیه با یک مجتمع بزرگ نظامی ، ناکارآمد و بخصوص نوآورانه که اساساً از سالهای شوروی آویزان بود ، زین شده بود. توسعه پهپادهای جدید پیشرفته ، به ویژه آنهایی که به دسترسی به شبکه های ارتباطی با فناوری پیشرفته بستگی داشتند ، در چرخ چرخ سیستم روسیه قرار نگرفتند.
اوضاع تا حدودی تغییر کرده است. صنعت هوافضا روسیه هنوز به اندازه کافی برای تولید هواپیماهای جالب جذابیت دارد و روسیه در پانزده سال گذشته به اندازه کافی تجربه جنگ را جمع کرده است تا بتواند یک دکترین عملیاتی خوب را در رابطه با اشتغال ایجاد کند. همچنین به نظر می رسد روسیه از آنچه پهپادها می توانند از نقطه نظر نظامی ارائه دهند ، بسیار خوب است.
تاکنون هیچ نشانه ای وجود ندارد که روسیه از پهپادهای تهاجمی در اوکراین استفاده کرده باشد ، اما شکی نیست که نیروهای روسی از پهپادها برای شناسایی و ردیابی نیروهای اوکراین استفاده کرده اند و داده ها را به "تجزیه طلبان" ارائه می دهند. روسیه همچنین پتانسیل هواپیماهای بدون سرنشین را در قطب شمال بررسی کرده است. هواپیماهای بدون سرنشین دوربرد بدون شک می توانند توانایی روسیه در مدیریت و نظارت بر مناطق وسیع شمالی خود را بهبود ببخشند.
نتیجه
با نگاه به آینده ، مطمئناً ده سال دیگر ایالات متحده ، چین و اسرائیل در این لیست باقی خواهند ماند. هر یک از این کشورها ظرفیت های صنعتی و سرمایه انسانی را برای توسعه هواپیماهای بدون سرنشین توسعه داده اند و هر یک دلایل خوبی برای ماندن در مرز نوآوری دارند. ایران و روسیه ممکن است برای حفظ صعود تلاش کنند. بوکسورها فقط می توانند برای مدت طولانی بیش از وزن خود مشت بزنند ، و علیرغم روشهای خلاقانه ای که ایرانیان تاکنون از هواپیماهای بدون سرنشین استفاده کرده اند ، کمبود اساسی ظرفیت صنعتی و ابتکاری نسبت به مجتمع های بزرگ نظامی-صنعتی ممکن است سرانجام آنها را با مشکل روبرو کند. MIC روسیه همچنان بزرگ است ، اما مشکلات اقتصادی روسیه ، همراه با تقاضای بسیار گران اصلاحات و سرمایه گذاری کل ارتش روسیه ، می تواند سرعت پیشرفت در هواپیماهای بدون سرنشین را کاهش دهد.
ممکن است کشورهای دیگر جایگزین این کشورها شوند؛ مانند: هند ، برزیل و چندین کشور اتحادیه اروپا هستند.
چرا فکر می کنید که،
آمریکا و چین و فلان کشور پویا و
ایران و فلان کشور ایستا است.
در چهل سال گذشته هم تحلیل های شما در آرزوهای شما بوده است.